Eva ANdersen Norrand, konsumentrågivare

Konsumentrådgivning

Konsumentrådgivningen ger dig som bor i Kungsbacka kommun en kostnadsfri och opartisk rådgivning före eller efter ett köp.

Behöver du hjälp med att klaga på en vara eller tjänst som du köpt? Vill du veta hur du gör om du får en felaktig faktura eller ångrar ett köp? Behöver du få tips inför husköpet eller när du ska anlita en hantverkare? Då kan du vända dig till Konsumentrådgivningen.

Vi ger  kostnadsfri rådgivning om dina rättigheter före och efter köp av varor eller tjänster. Vi hjälper till vid tvister och kan om det behövs medla mellan konsument och företag. Vårt mål är att stärka medvetenheten om konsumenträttigheter och sprida information om dina valmöjligheter som konsument.

Kontakta oss

Du är välkommen att kontakta oss under våra telefontider. Du kan också lämna telefonmeddelande eller skicka e-post utanför våra telefontider. Vi svarar oftast samma dag, men senast inom två arbetsdagar.

Tips från konsumentrådgivningen

Att handla från Storbritannien efter årsskiftet 2020/2021

Svenska regler om ångerrätt och 3 års reklamationsrätt gäller om du köper via nätet från Storbritannien, om företaget riktar sig till svenska konsumenter tex genom hemsida på svenska eller priser i svenska kronor. Läs mer på Konsumentverket

Tänk också på om du är i landet, att man inte kan surfa eller använda sin mobil till normaltaxa som tidigare enligt EU regler.

Tips om säkerhet 

Var uppmärksam på vem som ringer, lämna aldrig ut uppgifter om personnummer, konto eller bankuppgifter till okända. Bra information om säkerhet finns på  Tänk Säkert!

Är erbjudande om en försäkring alltid en försäkring?

Konsumenternas försäkringbyrå reder ut vad som är en försäkring och råd som är bra att tänka på Läs mer

Bank och finanspodden om att få tillbaka pengar vid tvist eller konkurs

I avsnitt nr 14 kan du lyssna på om dina möjligheter när företag inte betalar tillbaka det du har rätt till eller när företaget inte går att få tag i eller har gått i konkurs. Poddens görs av Konsumenternas bank och finansbyrå som ger opartisk rådgining. Länk till podden

Vill du bidra till en mer hållbar textilkonsumtion?

De kläder vi köper har stor inverkan på miljö, klimat och hälsa. Du som konsument kan göra val som bidrar till en mer hållbar textilkonsumtion. Här får du tips på vad du kan göra: Textilsmart

 

Har du fått varor du inte beställt? Gör så här:

Kontakta gärna

Öppettider
Telefontid: säkrast tisdag-torsdag 9-12

Besöksadress
Borgmästaregatan 5 B, 434 32 Kungsbacka

Postadress
434 81 Kungsbacka