Foto: Eva Ralph Foto: Eva Ralph Foto: Eva Ralph Foto: Eva Ralph Foto: Anna Rehnberg Två glada seniorer läser på baksidan av en bok på biblioteket Fyren

Kulturhuset Fyren

Det vackra runda huset är centrum för kulturverksamheten och det sjuder av liv i varje vrå. Detta är Kungsbackas eget vardagsrum och en mötesplats för alla!

I Fyren finns bibliotek, konsthall, konsertsal, filmsal, kulturskola, konferenslokaler och kafé. I parken finns lekplats och flera skulpturer. Alla arrangemang finns under Det händer i Kungsbacka. 

Kafé

I kulturhusets entré ligger Café Trubaduren som serverar nybakat och hemlagat. På menyn finns även uppträdanden och föredrag. Under sommaren kan du ta en kopp kaffe på uteserveringen.

Kulturhusparken

Parken runt kulturhuset är en plats att trivas i. De stora träden, de slingrande stensatta gångarna och de låga murarna leder dig fram till kulturhusets entré.

Provsitt Eric Therets magnifika granitstolar och se Kjell Lundbergs betongfigurer. Barnen kan leka i båtskulpturen och pröva labyrintens mystiska gångar.

Kungsbacka konsthall

Aktuella utställningar

Kulturtorget och Bryggan

Aktuella utställningar

Bibliotek

På Fyrens bibliotek kan du låna böcker, spel, filmer och musik. Du kan sitta och läsa, studera, låna dator, använda internet eller söka i databaser. Här finns en tyst läsesal för studier och ett bokningsbart studierum.

Biblioteken i Kungsbacka

Ung i Kungsbacka – Mötesplats Fyren

En mötesplats i Kungsbacka för unga. Kom och påverka din fritid! Prata med oss ungdomskonsulenter om vad du vill göra på din fritid eller få reda på vad som händer i området. Vi hjälper dig gärna så att du kan hålla på med ditt intresse, träffa andra, lära dig något nytt, skapa projekt, planera evenemang och mycket annat.

Mötesplats Fyren

Kulturhuset Fyren

Öppettider
Måndag-torsdag 8-20 (bemannat från 10)
Fredag 8-18 (bemannat från 10)
Lördag-söndag 11-15

Besöksadress
Borgmästaregatan 6

Postadress
Box 10071
434 21 Kungsbacka