Ekonomisk rådgivning

Den ekonomiska rådgivningen vänder sig till dig som vill ta kontroll över din ekonomi. Rådgivningen är gratis och personalen har tystnadsplikt.

Är du nyfiken på hur du kan förändra din ekonomi? Titta gärna på vår film!

 

Praktiska råd om din vardagsekonomi

Genom rådgivningen kan du få praktiska råd om din vardagsekonomi. Du kan få hjälp med att planera och prioritera i din vardagsekonomi och på så sätt ser du vad som behöver förändras. Att ha en budget i balans är en viktig grundsten i din ekonomi.

Skuldrådgivning

Genom skuldrådgivning hjälper vi dig att kartlägga dina skulder. Tillsammans undersöker vi vilka möjligheter det finns att nå en långsiktig lösning på din skuldsituation.

Om du har en besvärlig skuldsituation kan du eventuellt bli beviljad skuldsanering. Vi kan hjälpa till med processen före, under och efter en skuldsanering.

Tips från Ekonomisk rådgivning

Vi har tagit fram olika tips och länkar till webbsidor med bra information om din ekonomi. Klicka på plustecknet vid rubrikerna nedan och läs mer!

 • Gör din egen budget

  +

  Du kan göra din egen budget på med hjälp av budgetkalkylen webbplatsen Hallå konsument:

  Gör din egen budget

  På Konsumentverkets webbplats får du tips om hur du kan planera din ekonomi och göra din egen budget:

  Koll på pengarna

 • Hur blir din framtida pension?

  +

  Lär dig mer om hur pension fungerar, vad som påverkar pensionen och hur du gör en pensionsprognos på Pensionsmyndighetens webbplats:

  Lär dig mer om pension

 • Skuldsanering

  +

  En skuldsanering innebär att du betalar en del av dina skulder under några år. Resten slipper du betala. När skuldsaneringen är slut har du inte längre kvar de skulder som ingick i din skuldsanering – tanken är att du ska vara skuldfri. På Kronofogdens webbplats kan du läsa mer om skuldsanering:

  Skuldsanering

 • Utmätning

  +

  Utmätning betyder att Kronofogden har beslutat att något du äger, till exempel en bil eller del av din lön, ska användas för att betala din skuld.

  Du kan räkna ut ditt betalningsutrymme med hjälp av Kronofogdens verktyg:

  Räkna ut ditt betalningsutrymme

 • Spärra telefon och obehörig adressändring

  +

  Spärra telefon

  Du kan spärra din telefon för att slippa obeställda samtal i marknadsförings-, försäljnings- och insamlingssyfte. Du gör det på webbsidan NIX-Telefon:

  Spärra telefon

  Spärra obehörig adressändring

  Med e-tjänsten Spärra obehörig adressändring kan du förhindra att någon obehörig ändrar din adress. Tjänsten finns tillgänglig på Skatteverkets webbplats:

  Spärra obehörig adressändring

 • Ersättning om du blir sjuk

  +

  Vem som helst kan råka illa ut. Här får du koll på hur mycket pengar du kan få om du blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall:

  Ersättningskollen

 • Underhållsbidrag för föräldrar

  +

  Om du inte lever ihop med barnets andra förälder kan du få underhållsbidrag. På Försäkringskassans webbplats kan du räkna ut hur mycket du får i underhållsbidrag:

  Underhållsbidrag

Kontakta gärna